برگزاری نشست FATF با عنوان "دلواپسی ها، امیدها"

۲۹ مهر ۱۳۹۷ | ۰۹:۲۳ کد : ۱۷۷۰ اخبار دانشگاه

نشست FATF با عنوان "دلواپسی ها ، امیدها" به همت انجمن علمی دانشجویی حقوق در روز یکشنبه 29 مهر ماه در سالن شیخ مفید پردیس خواهران برگزار شد.

در این نشست پس از پخش کلیپ هایی در رابطه با مباحث مطروحه، فاطمه ابراهیمی، استاد مدعو پردیس به تعریفی جامع از FATF  پرداخت و در همین راستا بیان کرد:FATF یا همان "گروه ویژه اقدام مالی" یک قرارداد نیست، یک سازمان بین دولتی است. این سازمان در سال 1989 به ابتکار کشورهای عضو گروه "جی 7" تشکیل شد تا بررسی‌هایی درباره وضعیت قوانین مبارزه با پول‌شویی در بازارهای مختلف مالی در سرتاسر جهان انجام دهد و نتیجه آن را در جلسات هر دوره به اطلاع کشورهای عضو برسانند تا این کشورها بتوانند ریسک سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی هدف را بررسی و در مورد سرمایه‌گذارانی که به "کشورهای مشکوک" می‌روند احتیاط کنند.

وی در ادامه افزود: این لیست شامل کشورهایی است که از نظر کارشناسان این سازمان، در مبارزه جهانی علیه پولشویی و تامین مالی تروریسم همکاری نمی‌کنند. البته با وجود تمام انتقادهایی که به این لیست وارد بوده است، بعد از اجلاس "جی 20" در سال 2008 این نهاد تصمیم گرفت بررسی‌هایش را دقیق‌تر و معیارهایش را سخت‌گیرانه‌تر بررسی کند.

وی در پایان ضمن معرفی کامل این سازمان به بیان نظرات موافقان و مخالفان این رژیم حقوقی پرداخت و معایب پیوستن ایران به آن را مطرح کرد.