وظیفه و تکلیف مسلمانان نسبت به احیای قیام عاشورا

۰۵ آبان ۱۳۹۵ | ۰۹:۵۱ کد : ۱۱۶۸ اخبار دانشگاه
شناخت عمیق زندگی امام حسین (علیه السلام)، نهضت عاشورا و تجزیه و تحلیل ابعاد آن، از نیازهای جامعۀ امروز اسلامی است .

به گزارش روابط عمومی پردیس خواهران، دکتر راستی در دومین روز از مراسم عزاداری دهۀ دوم محرم در پردیس خواهران که به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی برگزار شد، به بررسی شبهات موجود در توصیف نادرست قیام امام حسین (علیه السلام) پرداخت و گفت: وظیفۀ مسلمانان در جامعۀ امروز، احیای راستین قیام عاشورا است.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) با بیان آثار مهم عاشورا به عنوان پشتوانۀ اخلاقی و تربیتی افزود: اگر پیام های عاشورا را بشناسیم و در زندگی خود به کار گیریم، همواره در اردوی حضرت اباعبدالله (علیه السلام) هستیم.

وی سپس تحریف های موجود در بیان واقعۀ تاریخی کربلا را در چهار محور زیر گنجاند و ادامه داد:

دستۀ اول در حوزۀ سطحی نگری  به مبانی قیام بازمی گردد.

برخی از راویان به دلیل شناخت کم از مبادی عاشورا، از عدم اشارۀ قرآن به این واقعۀ عظیم حکایت می کنند، در حالی که در نص صریح قرآن، سورۀ توبه و آیات متعدد دیگری به حقیقت به جریان عاشورا و مجاهدان اشاره شده است.

دستۀ دوم، به تبیین نادرست اهداف و علل قیام امام حسین (علیه السلام) مربوط می شود.

این بخش از تحریف ها، عاشورا را به عنوان قیامی منقطع معرفی می کنند، در حالی که این واقعه از ازل آغاز و در عاشورا به اوج رسیده است. در حقیقت، حضور همه جانبۀ اباعبدالله الحسین (علیه السلام) در عاشورا حاکی از وجود هدف والایی در روح این قیام است.

بخشی دیگر از تفاسیر نیز به روایت وارونه از مذاکرات عمرسعد با ابن زیاد و نسبت دادن آن به امام سوم شیعیان حکایت دارد.

بخش آخر تحریف ها در حوزۀ آسیب های رفتاری مشاهده می شود. آرایش نامناسب جوانان و حضور با هیبت نامتعارف در عزداری ایام محرم الحرام، نتیجۀ غفلت خانواده ها از عمل به وظایف شان است.

دکتر راستی، هدایت درست جوانان و بازخوانی قیام سید و سالار شهیدان را نیازمند عزم جدی و همگامی نهاد خانواده با حکومت اسلامی عنوان کرد و دفاع از حرمین شریفین در جامعۀ امروزی را امتداد حرکت با کاروان امام حسین (علیه السلام) دانست.

در بخش دیگری از این مراسم، عزاداران همراه با مداح اهل بیت (علیهم السلام) با شور و حال حسینی به عزاداری پرداختند.

سپس دانش آموختۀ پردیس خواهران و همسر مدافع شهید حرم حجت السلام پورهنگ، با حضور در جمع عزاداران حسینی به بیان بخشی از سجایای اخلاقی و رفتاری این شهید مدافع حریم اهل بیت (علیهم السلام) پرداخت و گفت:  حجت السلام پورهنگ به پیروی از ولایت و دفاع از کیان امت اسلامی به قیام علیه ظلم پرداخت و در این مسیر خالصانه جان خود را تقدیم کرد.